Dne 13. 4. 2024 se na HZS ÚO Strakonice uskutečnilo školení preventistů, která připravila ORP při OSH Strakonice spolu se členy HZS ÚO Strakonice. Ti si pro preventisty připravili jednotlivé bloky tohoto školení.

V dopolední části školení se zúčastnění dozvěděli od členů HZS informace na téma Požární prevence, doplněné o statistiky za rok 2023 týkajících se požárů v rámci okresu Strakonice, následovala diskuze nad danými tématy. Nechyběla ani praktická ukázka, kterou nám předvedli profesionální hasiči ÚO Strakonice. Při praktické ukázce bylo předvedeno, co se stane, když se na rozpálený olej v kuchyňské pánvi nalije voda a jaké následky tato situace může mít.

V odpolední části školení členové HZS přiblížili jejich preventivně výchovnou činnost a informovali preventisty o akcích, které pořádají nejen pro děti na téma Ochrana obyvatel. Účastníci školení si některé aktivity i sami vyzkoušeli, např. zabalení evakuačního zavazadla.

I v této části byla pro účastníky připravena praktická ukázka, tentokrát v podobě první pomoci. Vyzkoušeli si např. masáž srdce.

Školení bylo velmi dobře připraveno a za to patří členům HZS ÚO Strakonice a členům ORP při OSH Strakonice velké poděkování.

Za ORP OSH Strakonice

Mgr. Matoušková Denisa