Oslavy 160. výročí založení nejstaršího českého dobrovolného hasičského sboru VELVARY se blíží - 18. května 2024 od 9 hodin. Máme přihlášeno přes 50 sborů - z řad dobrovolných hasičů, profesionálních i podnikových. Přes 40 sborů nastoupí s praporem k slavnostnímu dekorování památeční stuhou.
Potvrzeno je také již několik desítek kusů moderní i historické techniky, jak na výstavu, tak i na ukázky z činnosti hasičů. Z historické techniky budou k vidění koněspřežné hasičské stříkačky, ale i dvě funkční parní stříkačky. Naší historickou koněspřežnou stříkačku potáhnou silní koníci. Na náměstí se představí historické vozy Stratílek, atd. Z moderní hasičské techniky budou k vidění cisternové stříkačky (jedna z nich i z hasicím modulem Cobra), výšková techniky s ukázkou činností lezců a další speciální technika.

Aby jste jednotlivé ukázky z činnosti hasičů dobře viděli, budou promítány z kamerového záznamu hasičských dronů přímo na velkoplošnou obrazovku o rozměrech 5x3m. V rámci doprovodného programu si budete moci také ve stanu zdravotnické služby RESCUE HELP vyzkoušet poskytování první pomoci, a to prostřednictvím defibrilátoru, můžete si nechat změřit tlak nebo cholesterol.

Pro návštěvníky oslav bude připraven i další zajímavý doprovodný program a také bohaté občerstvení. V průběhu dne nás hudebně doprovodí Velký dechový orchestr Mělník - při nástupu praporů a při pochodu na hřbitov. Odpoledne pak kapela Žižkovská smršť, a večer na zábavě kapela AKCEband.

Večer pak vše zakončíme večerní zábavou. Vstupenky se budou prodávat přímo na sále, sál bude otevřen od 19h.

A ještě jedna informace k organizaci. Prosím návštěvníky, kteří k nám přijedou vozidly, aby nejezdili na náměstí, ale odstavily je v okrajových částech města, např. u nádraží, u cukrovaru, u mateřské školky, atd. Vozidla prosím parkujte tak, aby jste neomezovali místní občany.
Děkujeme Vám za pochopení.

Těšíme se na Vaší účast a doufáme, že si odnesete jen příjemné zážitky.

členové SDH Velvary