26.října se na hasičské zbrojnici v Dobřanech uskutečnilo V. shromáždění představitelů OSH Plzeňského kraje. Jednání zahájil náměstek starosty KSH Václav Sladký, který přivítal všechny přítomné zástupce jednotlivých OSH Plzeňského kraje. Po schválení programu jednání, provedených volbách skrutátorů, zapisovatelky a ověřovatelů zápisu předložil starosta KSH Josef Černý zprávu o činnosti VV KSH. Bylo konstatováno, že VV v uplynulém období jednal celkem 3 x kde bylo projednáno čerpání rozpočtu za I.čtvrtletí včetně úpravy položky dotace Krajského úřadu kdy byla získána dotace ve výši 1 000 000,- Kč na nákup 2 kusů hasičských stříkaček FOX 4 Sport, dále byla projednáno zabezpečení krajského kola v požárním sportu, hry Plamen, behu na 60 metrů překážek a vyhodnocení soutěže POODM které se uskuteční na Krajském úřadu Plzeňského kraje.

VV také projednal zabezpečení krajského společného setkání ZH Plzeňského a Karlovarského kraje, setkání vedoucích KAZH a Závod hasičské všestrannosti a brannosti. Dále VV projednal vyhodnocení krajských soutěží a akcí, plán práce a rozpočet KSH pro rok 2024. Bylo také projednána poslední úhrada splátek půjček jednotlivým OSH z předcházejícího období. V závěru zprávy starosta poděkoval za práci v roce 2023 všem členům a funkcionářů. Poděkoval vedení krajské úřadu za vstřícnost a podporu činnosti, HZS Plzeňského kraje za spolupráci. Požádal o lepší komunikaci a vstřícnost pro další období při řešení úkolů stanovených plánem práce a úkolů uložených hlavním spolkem.

Shromáždění představitelů OSH, dále projednalo a schválilo čerpání rozpočtu za I. pol. roku 2023, plán práce a rozpočet KSH pro rok 2024.

Ve zprávě KKRR konstatoval, že jednání KKRR se uskutečnilo 2 x v uplynulém období, průběžně projednávala čerpání rozpočtu a dotací. Dále provedla kontrolu úhrady splátek bývalé pracovnice kde konstatovala, že splátky jsou prováděny řádně dle splátkového kalendáře. Při kontrole účetních dokladů a hotovosti v pokladně nebyly shledány žádné nedostatky, doklady obsahovaly veškeré náležitosti a hotovost souhlasila s pokladním zůstatkem.

Po schválení usnesení z jednání poděkoval řídící jednání Václav Sladký za účast a popřál hodně úspěchů v roce 2024.

Josef Černý

starosta KSH Plzeňského kraje