tisková zpráva GŘ HZS, Praha 20. května 2024

Detašované hasičské stanice se nacházejí přímo u areálu pražské O2 arény a Ostravar-arény v Ostravě. V rámci bezpečnostních opatření v nich po celou dobu trvání Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024 bude k dispozici veškerá potřebná technika. Svého zástupce má HZS ČR také v řídícím štábu velitele bezpečnostních opatření obou arén.

Hasičům z HZS hl. m. Prahy a HZS Moravskoslezského kraje jsou kromě běžné techniky k dispozici také týlové a dekontaminační kontejnery a v případě pražské O2 arény i chemická laboratoř.  HZS Moravskoslezského kraje má chemickou laboratoř k dispozici na HZS Ostrava-Zábřeh. Pro případ mimořádné události je zajištěna případná výpomoc jednotek dobrovolných hasičů a pro O2 arénu také HZS Středočeského kraje.

Provizorní hasičskou stanici v O2 aréně navštívil i prezident republiky Petr Pavel, aby si prohlédl připravenou techniku a vyjádřil přítomným příslušníkům HZS ČR podporu. 

Pro podrobnější informace se prosím obracejte na mluvčí HZS hl. m. Prahy Martina Kavku (778 547 808, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.) a HZS Moravskoslezského kraje, Kamilu Langerovou (604 201 472, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.). 

 

MgA. Klára Ochmanová

tiskové oddělení

MV – generální ředitelství HZS ČR

Mobil: +420 775 474 763

e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.