Ve dnech 07. - 14.09. se v dánském Aalborgu konaly 15. světové hasičské hry – World Firefighters Games 2024. Na skvěle organizačně zvládnutých hrách se soutěžilo v 40 sportech, zastoupeno bylo asi 40 zemí z celého světa.

Na této vrcholné světové akci mělo zastoupení OSH Tábor díky dvěma hasičům ze severu Táborska. Jedním z nich byl Michal Mareš z SDH Běleč a druhým byl Jakub Semrád z SDH Mladá Vožice. Po registraci a zaplacení startovného, bylo třeba dopředu zajistit ubytování přímo v místě závodu, které se podařilo dohromady s kolegy hasiči z Plzeňského kraje. Doprava byla řešena dopravním automobilem JSDHO Mladá Vožice, které ochotně zapůjčilo vedení města Mladá Vožice.

Oba hasiči startovali shodně ve dvou sportech a to Stairrun (běh do schodů) a TFA (nejtvrdší hasič přežívá), kdy oba závodili v kategorii 40-44 let. Michal Mareš se v závodě Stairrun umístil na 8. místě v kategorii a celkově 56. z 200 závodníků, v závodě TFA se umístil na 10. místě v kategorii a celkově 54. z 216 závodníků. Nutno podotknout, že Michal odjel na hry po úrazu hlavy a krku, který se mu stal týden před odjezdem a který určitě omezil jeho sportovní výkon.

Jakub Semrád se v závodě Stairrun umístil na skvělém 3. místě v kategorii a celkově 19. z 200 závodníků, v závodě TFA se umístil na 5. místě v kategorii a celkově 26. z 216 závodníků. Ziskem bronzu ze světových her ukázal, že na Táborsku to prostě běhá.

Oba hasiči děkují svým domovským organizacím v Bělči a Mladé Vožici a taktéž svým obcím za podporu.

Jakub Semrád