S velkou lítostí Vám oznamujeme, že v neděli 6. října 2024 zemřel ve věku nedožitých 95 let KAREL GREGOR. 

 

Rodině a přátelům vyjadřujeme upřímnou soustrast.

Čest jeho památce.

OSH Vyškov


Karel Gregor vstoupil do SDH Dobročkovice v roce 1972 a ještě na téže valné hromadě se stal členem výboru a stanul v čele sboru jako starosta. Sbor prožíval jedno ze svých těžkých období. Jen stěží si zvolil výbor, ale funkci starosty nechtěl nikdo zastávat. Karel Gregor pro svou ambiciozní povahu a schopnosti řešit problémy nakonec svolil. Jelikož sbor tou dobou nevlastnil žádný požární automobil, byl to úkol pro nového starostu. Za pomoci dalších dvou členů sboru se bratr Karel Gregor zasadil o koupi nového požárního vozidla a to Tatra T805. Za jeho působení ve funkci byla pořízena požární stříkačka PPS 12, která slouží po několika generálních opravách do dnešních dní.

Bratr Karel Gregor byl vždy Dobročkovský patriot. Pod jeho vedením se účastnili členové sboru nejrůznějších akcí na zvelebování obce. Například pomáhali s budováním kanalizace v obci, se stavbou Kulturního domu a realizovali mnoho dalších a dalších aktivit, které tehdejší hasiči museli zvládnout. Jistě by neměla upadnout v zapomnění výstavba nové garáže pro požární vozidlo a technické místnosti, která v současnosti slouží jako šatna pro JSDH. Vždy se snažil obnovovat a udržovat hasičskou techniku v rámci tehdejších možností.                 

Dodržování tradic a pořádání kulturních akcí, které vždy utužily hasičský kolektiv a přinesly do obce kulturu to byla jedna z jeho dalších zásluh. Za jeho funkčního období vstoupilo do sboru mnoho nových, hlavně mladých členů. Mnoho z nich vzpomíná na svého tehdejšího starostu dodnes. Jako dočasně zvolený velitel okrsku se podílel na jeho stmelení. Pořádal námětová cvičení a mnohokrát řídil dálkovou dopravu vody. Byl starostou, který rád připomínal výročí založení sboru a dokázal vždy připravit a zajistit důstojné oslavy těchto výročí. Své funkční období, které započal v lednu 1972 ukončil na VH v lednu 1993. Působil tedy ve funkci dlouhých 21. let, které naplnil prací a všechen svůj volný čas věnoval hasičině. Stal se tak nejdéle sloužícím starostou sboru za téměř 125. leté období jeho trvání.