ZÁPIS KE STAŽENÍ

Přítomni:         

VV SH ČMS:      M. Němečková, J. Aulický, J. Bidmon, R. Dudek, Z. Nytra, J. Salivar, D. Vilímková, J. Orgoník, O. Lacina, J. Žižka, A. Minář, J. Henc, J. Brychcí, I. Kraus, J. Slámečka, T. Letocha, R. Mácha, J. Polanský, S. Kotrc, R. Kučera, V. Liška, N. Fenclová – 22 osob

Přizváni:           K. Barcuch, M. Čížek, R. Fešar, J. Fialová, J. Netík, I. Špačková, T. Vosyková, M. Sojka, M. Štěpánek, M. Wagner, Z. Jandová, V. Švubová, V. Nevařil

Omluveni:        P. Říha, J. Černý

Jednání zahájila a řídila starostka SH ČMS Ing. Monika Němečková.

1) Zahájení, volba ověřovatelů, schválení programu jednání

Zapisovatel:                 Tereza Vosyková

Ověřovatelé:                Ivan Kraus

                                   Jiřina Brychcí

                                                                                                                                         

M. Němečková přivítala přítomné členy VV SH ČMS, přizvané hosty a omluvila nepřítomné. Dále vyjmenovala seznam písemně předložených materiálů, které byly zaslány na e-mail před jednáním a požádala o schválení změny programu.

Usnesení č. 29/21-3-2024:      VV SH ČMS schvaluje předložené materiály, dále schvaluje zapisovatelku, ověřovatele a změnu programu jednání.

                                                  HLASOVÁNÍ: PRO 22

 

 

2) Kontrola plnění usnesení

materiál byl zaslán elektronicky

70/27-4-2023:

Plnění: předložen návrh řešení, trvá úkol pro ÚORVO – předložit novelizaci Metodického pokynu SH ČMS k používání symbolů SH ČMS na další jednání VV a informační materiál pro OSH

126/2-11-2023:

Plnění: trvá – písemná dohoda Ples SH ČMS 2025

127/2-11-2023:

Plnění: splněno

9/25-1-2024:

Plnění: splněno

10/25-1-2024:

Plnění: splněno

23/22-2-2024:

Plnění: předloženo najednání VV 21.3.2024

27/22-2-2024:

Plnění: splněno

28/22-2.2024:

Plnění: trvá

 

Usnesení č. 30/21-3-2024:    VV SH ČMS bere kontrolu plnění usnesení na vědomí.

HLASOVÁNÍ: PRO 22

 

 

 

3) Informace z jednání Vedení SH ČMS ze dne 8. 2. 2024

 

M. Němečková přednesla body jednání Vedení SH ČMS:

  • Starostka byla pověřena odeslat řediteli Nadace na podporu HH žádost o sdělení termínu jednání správní rady. Prozatím bez odpovědi.
  • Starostka seznámila přítomné s právním názorem na „změnu právní formy“: pobočný spolek x zapsaný ústav. Spolky nemohou ze zákona svou právní formu měnit. V případě ÚHŠ a CHH je tedy nezbytné založit zapsaný ústav. Vedení pověřilo M. Němečkovou zadáním realizace procesu právní kanceláři.
  • Starostka informovala, že datovou schránkou byly SH ČMS z GŘ HZS doručeny vzory dohod pro členy JSDHO, materiál byl zveřejněn na www.dh.cz
  • Vedení schválilo návrh pozvánky na SS OSH 20.4., kde budou projednávány standardní body (průběžná zpráva o činnosti, zpráva o hospodaření a další) a rovněž aktuální body řešení (160. výročí a další). V rámci SS bude účastníkům předána pamětní medaile k 160. výročí.
  • Dotace MV – Dotace byla čerpána a vyúčtována v plné výši dle účelového určení: zajištění chodu ÚHŠ, spolupráce při odborné přípravě členů SH ČMS, výchova a vzdělávání dětí a mládeže, preventivně výchovná činnost – CHH, soutěže TFA, MČR ve vyprošťování, stabilní aparát SH ČMS. V účelovém určení zajištění akceschopnosti psovodů SDH byla dotace čerpána ve výši 78 % z celkové přidělené částky v tomto grantu.
  • Dotace MŠMT – Čerpaná dotace činila 30, 35 % z celkových vyúčtovaných nákladů. Na akcích, které byly podpořeny dotačně, se podílela kancelář SH ČMS – úsek mládeže, 14 krajských pobočných spolků, 77 okresních pobočných spolků, 2 táborové základny a 80 428 SDH – respektive kolektivů mladých hasičů v rámci volnočasových aktivit a 123 kolektivů v oblasti obnovy materiálně – technické základny. Starostka v této souvislosti uvedla, že dle informací z MŠMT zaslaných do datové schránky je dotace pro rok 2024 krácena o 6,2 % oproti roku předchozímu.
  • Dotace NSA – Nejpodstatnější část dotace byla čerpána prostřednictvím pobočných spolků (SDH, OSH, KSH – konečných příjemců) na zabezpečení postupových a jiných oficiálních soutěží SH ČMS v hasičském sportu mužů a žen i v kategoriích mládeže do 18 let. Kromě dotace v programu „Sportovní svazy“, jsme v roce 2023 získali ještě dotaci na rozvoj materiálně technické základny. Obě dotace byly řádně a v termínu vyúčtovány.
  • Výroční zpráva – návrh vedení pro VV: SS bude předložena kompletní textová část, tabulková bude doplněna před tiskem VZ, po finální účetní uzávěrce roku 2023 (daňové odvody apod.). Následně proběhne i vložení do Sbírky listin. K jednání SS OSH (duben 2024) bude předložena elektronická verze k připomínkování a následně ke schválení. Tištěná verze bude zadána po kompletaci zprávy o hospodaření tj. 06.2024.
  • V souvislosti s rozpočtem 2024 starostka předložila členům vedení stanovisko pracovní skupiny ÚORVO k současnému stavu programu centrální evidence SH ČMS. K jednání byl přizván Josef Orgoník, člen pracovní skupiny, který informoval členy vedení, že dle závěrů pracovní skupiny je nezbytné řešit zejména úpravu funkčnosti stávajícího systému za využití moderních technologií. Program byl vytvořen v roce 2011, na tehdejších dostupných technologiích. Od té doby byly prováděny pouze částečné úpravy funkčnosti a drobné bezpečnostní záplaty. Aktuálně je provoz systému nedostačující a neumožňuje již další vývoj. Systém je nutné zrychlit, vytvořit uživatelsky přijatelnější prostředí a snížit tiskovou administrativu. Starostka uvedla, že problematiku je třeba řešit neodkladně a v závislosti na vytvoření nabídek zapracovat návrh na úpravu rozpočtu 2024.
  • Vedení projednalo předložené rozpočty na republikové POODM a Konference OO. V rozpočtu POODM byly navrženy dvě úpravy. Dále byla doplněna informace, že na konferenci je přihlášeno cca 150 účastníků.
  • Starostka informovala přítomné, že na základě pověření vedení byla podepsána smlouva o spolupráci na rok 2024 se společností TOI TOI. Součástí smlouvy je katalog cen. Sleva na jednotlivé služby či produkty je pro všechny články SH ČMS totožná.
  • KSH Zlínského kraje bylo osloveno Asociací sv. Floriána, aby u příležitosti Mezinárodní hasičské poutě na Sv. Hostýn mohly být předány medaile asociace vybraným osobnostem. Na základě konzultace s organizátory akce se vedení shodlo, že pouť na Sv. Hostýně není vhodným typem akce pro tuto událost.
  • Bidmon informoval o provedení nezbytné opravy bezpečnostního ventilu na přípojce plynu v Hasičském hotelu Přibyslav.

 

Usnesení č. 31/21-3-2024:    VV SH ČMS bere na vědomí informace z jednání Vedení SH ČMS.

HLASOVÁNÍ: PRO 22

 

4) Informace z jednání ÚKRR, průběžná kontrolní činnost SH ČMS

K. Barcuch požádal o doplnění Plánu kontrol v OSH na rok 2024. V KSH Karlovarského kraje proběhne kontrole v OSH Cheb.

M. Němečková požádala starosty KSH a členy ÚKRR o plánování termínů konání kontrol v OSH popř. KSH za ten daný rok do konce října. Dále požádala ÚKRR, aby na školení hospodářů byla zahájena první část preventivních vnitřních kontrol pobočných spolků SH ČMS.

Plán kontrolní činnosti VV SH ČMS v roce 2024 bude rozeslán členům VV SH ČMS a starostům KSH.

 

Usnesení č. 32/21-3-2024:    VV SH ČMS

  1. bere informace z jednání ÚKRR na vědomí;
  2. schvaluje zahájení preventivních vnitřních kontrol na školení hospodářů dne 12.04.2024

HLASOVÁNÍ: PRO 22

 

5) Plnění rozpočtu SH ČMS za rok 2023

 

M. Sojka okomentoval předložený materiál „Plnění rozpočtu SH ČMS za rok 2023“ a vyjmenoval některé konkrétní body.

 

Usnesení č. 33/21-3-2024:      VV SH ČMS schvaluje předložení materiálu „Plnění rozpočtu SH ČMS za rok 2023“ na SS OSH.

HLASOVÁNÍ: PRO 22

 

6) Výroční zpráva SH ČMS za rok 2023

I. Špačková představila návrh Výroční zprávy SH ČMS za rok 2023.

M. Němečková poděkovala za zaslané podklady ke zpracování VZ SH ČMS 2023, a to zejména ředitelům ÚHŠ a ředitelce  CHH. Dále uvedla, že do dnešního dne nejsou podklady kompletní, proto požádala vedoucí ÚOR, aby chybějící podklady byly zaslány na e-mail I. Špačkové nejpozději do 27. 03. 2024.

Usnesení č. 34/21-3-2024:       VV SH ČMS ukládá vedoucím ÚOR zaslat podklady k Výroční zprávě SH ČMS za rok 2023 na e-mail I. Špačkové do 27. 03. 2024.

                                                  HLASOVÁNÍ: PRO 22

 

7) Informace z jednání pracovní skupiny: Stanovy

 

J. Orgoník informoval, že v souladu s harmonogramem úprav Stanov SH ČMS, bude po SS OSH započata celorepubliková diskuze. Pro zasílání připomínek bude připraven vzorový formulář. Pracovní skupina navrhuje VV, aby byly projednány pouze ty připomínky, které budou mít konkrétní faktický charakter a budou zpracovány formou návrhu formulace v předloženém dokumentu.

Před jednáním SS OSH proběhne další schůzka pracovní skupiny, na které bude řešen převážně Organizační řád a prezentace úprav stanov na SS OSH.

V. Liška navrhl, aby aktuální verze byla předložena k věcnému právnímu posouzení, zda koresponduje s občanským zákoníkem.  

 

 

 

 

Usnesení č. 35/21-3-2024:       VV SH ČMS

  1. schvaluje koncept zasílání připomínek k návrhu stanov pro celorepublikovou diskuzi: na vzorovém formuláři, konkrétní faktické návrhy, s návrhem změny formulace v předloženém dokumentu
  2. souhlasí se zasláním aktuální verze stanov k věcné kontrole právnímu zástupci.

                                                  HLASOVÁNÍ: PRO 22

 

8) 160. výročí

 

J. Bidmon informoval o průběhu příprav konání Celostátního setkání historických praporů SDH v Telči.

M. Němečková seznámila s aktuálním stavem příprav oslav výročí založení SDH Velvary.

 

Usnesení č. 36/21-3-2024:       VV SH ČMS bere informace na vědomí.

                                                  HLASOVÁNÍ: PRO 22

 

9) Příprava Shromáždění starostů OSH

 

M. Němečková předložila návrh pozvánky na jednání SS OSH.

Návrhová komise:

VV SH ČMS

pí. Vilímková

Praha

p. Wagner

Středočeský

pí. Havlínová

Jihočeský

p. Pazdera

Plzeňský

p.  Frost

Karlovarský

pí. Sovičová

Liberecký

pí. Brychcí

Královéhradecký

pí. Steinerová

Pardubický

p. Bolehovský

Vysočina

p. Ježek

Olomoucký

pí. Bártková

Zlínský

p. Nevařil

Moravskoslezský

p. Kotrc

Ústecký

pí. Nejedlá

Jihomoravský

pí. Štelclová

Usnesení č. 37/21-3-2024:       VV SH ČMS schvaluje návrh pozvánky na SS OSH.

                                                  HLASOVÁNÍ: PRO 22

 

10) Návrhy na vyznamenání

materiál byl předložen písemně

M. Němečková předložila návrhy na vyznamenání a požádala o schválení.

 

Usnesení č. 38/21-3-2024:      VV SH ČMS schvaluje všechna předložená vyznamenání.

HLASOVÁNÍ: PRO 22

 

 

11) Různé

Ochranné známky SH ČMS

  • Návrhy na udělení ochranné známky byly zaslány na rešerši přehledu neregistrovaných ochranných známek v databázi ochranných známek. První část máme již k dispozici, nyní čekáme na vyjádření k druhé části.
  • Byl zaslán „zkušební návrh“ Úřadu pro průmyslové vlastnictví, k udělení ochranné známky na Logo POODM. Pokud bude návrh shledán bezchybným, budou následovat další.
  • Prioritně budeme žádat o udělení ochranné známky na symboly uvedené v odstavci 2, materiál k jednání VV Přehled odznaků, medailí apod. bez ochranné známky.
  • Souhlas s používáním symbolu s ochrannou známkou bude udělován formou „Licenční smlouvy k předmětu průmyslového vlastnictví“. Bude doplněno do metodického pokynu.

 

Usnesení č. 39/21-3-2024:    VV SH ČMS pověřuje Vedení SH ČMS udělováním souhlasu s používáním symbolu s ochrannou známkou formou Licenční smlouvy k předmětu průmyslového vlastnictví jiným právním subjektům mimo pobočné spolky SH ČMS.

HLASOVÁNÍ: PRO 22

 

Konference Ochrany obyvatelstva

  • Němečková poděkovala všem přihlášeným, zejména pak KSH KHK, JHM a PAK, které mají kompletní zastoupení všech OSH.
  • Nyní je přihlášeno 185 účastníků.
  • Fenclová vyjmenovala témata konference: Koncepce OO (Bohumír Martínek), Historie JPO5 (územní odbor Svitavy), Management následků uprchlické krize (Zoltán Tánczos SK), Fungování SDH na KACPU (Zdeňka Jandová), Spolupráce HZS ČR a SH ČMS při plnění úkolů ochrany obyvatelstva, Předurčenost a možnosti v nové struktuře (D. Kareš), Představení projektu SDOO a spolupráce s HZS ČR
  • Proběhnou ukázky vybavení jednotek a přívěsu pro SDOO.
  • Bude vyhodnocena zpětná vazba.

 

Vzdělávací šablony – MŠMT

  • Němečková představila členům VV Operační program JAK, Šablony pro neformální vzdělávání. Tento projekt nabízí finanční příspěvek na akce volnočasově - vzdělávacího charakteru pro kolektivy mladých hasičů, přesněji na vzdělávání dětí a mládeže s omezenými příležitostmi.
  • Kolektivy mladých hasičů respektive SDH budou v následujícím týdnu osloveny prostřednictvím datové schránky SDH, aby vyjádřily zájem o zapojení do projektu.

Jednání s K. Goláněm

  • Salivar informoval o průběhu dalšího jednání, kterého se zúčastnil společně se starostkou a právním zástupcem SH ČMS v této záležitosti. Hlavním tématem jednání bylo přerušení řízení v návaznosti na předvolání k jednání u soudu prvního stupně dne 4. 4. 2024 (žaloba nájemné).

Stejnokrojový předpis

  • Byl předložen návrh Stejnokrojového předpisu po zapracování zaslaných připomínek členů VV SH ČMS.
  • Dudek navrhl vyřadit „krátké kalhoty PS 2“.

 

Usnesení č. 40/21-3-2024:    VV SH ČMS

  1. souhlasí s předložením návrhu Stejnokrojového předpisu na jednání SS OSH včetně zapracování připomínky R. Dudka.
  2. souhlasí s předložením materiálu SS OSH.

Pozvánky

  • Slavnostní otevírání expozice HZS SŽ v CHH – M. Němečková, J. Slámečka
  • Společnost pro Svatováclavská studia – V. Liška
  • Shromáždění představitelů OSH Praha – západ – O. Lacina, V. Liška
  • Společenství kominíků ČR – Z. Nytra

M. Němečková seznámila přítomné členy VV SH ČMS s tím, že do datové schránky SH ČMS bylo dne 20. 3. 2024 doručeno oznámení o zahájení veřejnosprávní kontroly z NSA.

 

Z jednání ÚOR

ÚORR

R. Kučera kladně ohodnotil zkoušky Hasič I. st., Odborná úroveň uchazečů se velice zlepšila.

 

Celostátní instruktážně metodické zaměstnání vedoucích rad represe 2024 v ÚHŠ BP

  • Po absolvování mohli účastníci získat potvrzení o absolvování témat a ve výcvikovém roku si mohou označit splnění odborné přípravy.
  • Zúčastnilo se 75 osob.
  • Témata: Příprava hasičů na dlouhodobé zásahy, Likvidace mimořádných událostí spojených se změnou klimatu, Problematika hašení lesních požárů, Zveřejňování informací a záběrů ze zásahové činnosti, Problematika využití vodních nádrží pro lesní požáry, zapojení dobrovolných hasičů (členů SDH) při údržbě vodních zdrojů určených pro hašení, Ochrana obyvatelstva, Služební kynologie SH ČMS, Zproštění branné povinnosti z důvodu zabezpečení úkolů požární ochrany pro období stavu ohrožení státu a válečného stavu, Spolupráce SH ČMS a HZS ČR v oblasti činnosti JSDHO.

R. Kučera dále informoval o:

Provoz hasičských vozidel na zpoplatněných silnicích a dálnicích v SR

Žádná z mezinárodních smluv nebo ujednání neupravuje provoz na zpoplatněných silnicích a dálnicích. Ve Smlouvě mezi Českou republikou a Slovenskou republikou o spolupráci a vzájemné pomoci při katastrofách jsou uvedeny pouze případy při přejezdu státních hranic (Smlouva byla podepsána ještě před vstupem obou zemí do Schengenského prostoru). V této době také ještě nebyl zprovozněn elektronický systém mýta. Upozorňujeme, že zařazení vozidel do IZS je úprava platná pouze v České republice, a nelze ji aplikovat na pohyb hasičských vozidel v zahraničí. V rámci mezinárodní spolupráce je zavedena vzájemná součinnost v tomto směru, ale jedná se o výjimky, o které je potřeba předem žádat. Tyto výjimky jsou především určeny při poskytování pomoci nebo při cvičení. Při zásahu v rámci přeshraničních spolupráce (nebezpečí z prodlení) – bychom mohli očekávat problémy pouze na dálnici D2, v jiných regionech zatím nejsou placené úseky silnic a dálnic. Dle informace HZS Jihomoravského kraje – nebyly obdrženy pokuty při zásahové činnosti. 

V případě družební návštěvy u hasičů na Slovensku, doporučujeme kontaktovat své protějšky, které by popř. měly výjimku z placení mýta zařídit prostřednictvím Sekce krizového řízení Ministerstva vnitra Slovenské republiky nebo Prezidia Hasičského a záchranného zboru SR. V opačném případě je potřeba mýto uhradit, a to jak pro vozidla do 3,5 tuny, tak pro vozidla nad 3,5 tuny. V případě, že zřizovatel JPO obdrží pokutu v rámci zásahové činnosti, prosíme o postoupení této informace vedoucí oddělení IZS a humanitární pomoci MV-GŘ HZS ČR plk. Ing. Ivě Brejzové (email: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.).

M. Němečková požádala VV SH ČMS o pověření R. Kučery a M. Štěpánka k přípravě a rozeslání dotazníku pro starosty SDH ohledně působení mladých hasičů v JSDHO (respektive konání činnosti v JSDHO po dovršení 18-ti let) i s ohledem na účast na vzdělávacím kurzu Rescue camp.

M. Němečková požádala VV SH ČMS o pověření R. Kučery a M. Štěpánka k přípravě a rozeslání dotazníku pro

starosty SDH ohledně působení bývalých mladých hasičů v JSDHO (respektive začlenění do JSDHO po dovršení 18-ti let), s dodatkem, zda dotyčný absolvoval vzdělávací kurz Rescue camp.

R. Kučera navrhl pro další roky tuto informaci zahrnout do Hlášení SDH.

Usnesení č. 41/21-3-2024:    VV SH ČMS schvaluje pověření R. Kučery a M. Štěpánka k přípravě a rozeslání dotazníku pro starosty SDH ohledně působení „mladých hasičů“ v JSDHO.

HLASOVÁNÍ: PRO 22

ÚORM

M. Němečková informovala o obdržení stanoviska z Mezinárodní komise vedoucích mládeže CTIF: Na mezinárodní soutěži v Trentinu bude mít Česká republika zařazeny všechny 4 mezinárodní rozhodčí mládeže. Dále informovala členy VV SH ČMS, že ÚORM dne 12. 4. 2024 projednala na svém posledním jednání změny schválené v srpnu 2023 v Mezinárodním soutěžním řádu pro mladé hasiče v disciplínách CTIF, které budou zahrnuty do OZ postupových soutěží sportovní části Hry Plamen 2024.

Poděkovala M. Crhákové, J. Lédlovi a Z. Nytrovi za osobní přínos při prosazování změn, které jsou jednoznačně ve prospěch dětí a mládeže.

Usnesení č. 42/21-3-2024:    VV SH ČMS bere informace na vědomí.

HLASOVÁNÍ: PRO 22

12) Informace z KSH

M. Němečková poděkovala za spolupráci starostkám a starostům KSH při poptávce k distribuci pamětních medailí. Dále požádala o kontrolu Rozpisu konání republikových akcí. Požádala o projednání konání těchto MČR: MČR v TFA v roce 2026, MČR v běhu na 60 m s překážkami v roce 2025 a dále, MČR v ZHVB v roce 2026.

KSH OLO – V. Švubová

  • Pomoc KSH při organizaci celorepublikového slavnostního vyhlášení POODM Bouzov.
  • Proběhne setkání praporů Olomouckého kraje.
  • Organizace MČR v PS 2024.
  • V OSH Přerov proběhne dne 23. 3. 2024 volba starosty OSH.

 

KSH ZLK – V. Nevařil

  • Kladná zpětná vazba od velitelů jednotek k organizaci Rescue campu.
  • Bude se konat Pouť na Sv. Hostýn.
  • Požádal, aby se při plánování rozpočtu na modernizaci Evidence SDH pamatovalo na plnou funkčnost a vize do budoucna.

 

MSH Praha – M. Wagner

  • Souhlasil s V. Nevařilem v přístupu k plánování nové Evidence SDH.
  • V Praze proběhne Rescue camp současně s výcvikem stavby povodňových hrází.
  • Navrhl, aby se členské průkazy sjednotily na pouze plastovou variantu.
  • Požádal, aby se před konáním plesu SH ČMS, víc zpropagoval účet na příspěvky od pobočných spolků pro pořádající OSH/KSH.
  • Navrhl změnu funkčního označení „člen zájmového kolektivu“ v návrhu Stejnokrojového předpisu.
  • Informoval, že 16. 4. 2024 se bude konat Shromáždění představitelů SDH.

KSH JMK – Z. Jandová

  • Upozornila na množící se problém s krajskými koly dospělých – pronájem stadionu.
  • Některá SDH se prezentují v Českém rozhlasu Brno.
  • Organizace MČR v TFA – záštitu nad akcí převzal hejtman Jihomoravského kraje. HZS ČR zapůjčí 12 ks dýchací techniky, ale na MČR je jí potřeba 24, nyní tedy shánějí zbylých 12 ks.
  • Proběhne setkání praporů Jihomoravského kraje.
  • Přednesla dotaz z SDH, proč je věková hranice u udělení titulu ZH až od 65 let. Odpověď: Věková hranice byla posunuta úpravou Statutu vyznamenání na základě usnesení SS OSH ze dne 19. 10. 2013.
  • Vznesla dotaz, zda by se mohly pozvánky na udělení titulu ZH posílat v kopii i na KSH.

Usnesení č. 42/21-3-2024:    VV SH ČMS ukládá CHH zasílat kopie pozvánek na udělení titulu Zasloužilý hasič také na e-maily KSH.

HLASOVÁNÍ: PRO 22

KSH JHČ – J. Žižka

  • Požádal o uzavření dohody SH ČMS x KSH JČ x OSH Písek – úhrada nákladů MČR dorostu v PS.

KSH ÚST – J. Henc

  • Znovu pořádají Den záchranářů Ústeckého kraje.

 

KSH LBC – J. Brychcí

  • Proběhlo I. kolo ČHP – Jablonecká hala mladých hasičů. Zúčastnilo se 450 starších a 300 mladších sportovců.
  • Další víkend proběhne Jablonecká hala dorostu a dospělých.
  • Organizují pátý ročník Rescue campu.
  • KSH přijalo nabídku na hlavní pořadatele za Liberecký kraj pro vyhodnocení cen Křesadla pro období nadcházejících 3 let, která je udílena dobrovolníkům.

J. Orgoník požádal o doplnění usnesení VV SH ČMS č. 27/22-2-2024, b): při prokazování totožnosti pro postupové soutěže sportovní části družstev Hry Plamen a sportovní části dle směrnice pro činnost dorostu SH ČMS (od roku 2024) zachovat prokazování prostřednictvím občanského průkazu a umožnit prokazování i prostřednictvím CESTOVNÍHO PASU v kombinaci s VÝPISEM ÚDAJŮ Z REGISTRU OBYVATEL – jméno, příjmení, datum narození, údaj o trvalém pobytu ne starším 30 dnů před konáním soutěže.

Usnesení č. 43/21-3-2024:    VV SH ČMS doplňuje usnesení č. 27/22-2-2024, b): při prokazování totožnosti pro postupové soutěže sportovní části družstev Hry Plamen a sportovní části dle směrnice pro činnost dorostu SH ČMS (od roku 2024) zachovat prokazování prostřednictvím občanského průkazu a umožnit prokazování i prostřednictvím CESTOVNÍHO PASU v kombinaci s VÝPISEM ÚDAJŮ Z REGISTRU OBYVATEL – jméno, příjmení, datum narození, údaj o trvalém pobytu ne starším 30 dnů před konáním soutěže.

HLASOVÁNÍ: PRO 22

D. Vilímková upozornila, že se pravděpodobně změní harmonogram soutěže MČR ZHVB u kategorie dorostu v sobotu. Informace bude zaslána přímo na e-maily SDH a v kopii KSH.

M. Němečková požádala ÚORM o zvážení možnosti v budoucnu zorganizovat „Celorepublikový Rescue camp“ respektive výměnu zkušeností účastníků Rescue campů. Dále požádala starosty KSH o návrhy pořádání českých halových pohárů v běhu na 60 m s překážkami i v jiných okresech než doposud.

 

13) Závěr jednání

M. Němečková poděkovala na závěr všem zúčastněným za práci, trpělivost a aktivní přístup při jednání.

Předsedající:               Monika Němečková   ___________________

Zapisovatelka:            Tereza Vosyková        ___________________

Ověřovatelé:              Jiřina Brychcí              ___________________

Ivan Kraus                   ___________________