V neděli 19. května 2024 přivítala Základní umělecká škola Karla Malicha v Holicích vítěze krajského kola soutěže „Požární ochrana očima dětí a mládeže 2024“.

V letošním už 50. ročníku této soutěže v Pardubickém kraji se zúčastnilo 2053 dětí z 52 škol a 81 sboru dobrovolných hasičů. Soutěžilo se v kategorii literární, v níž soutěžili žáci od třetího ročníku základních škol až po studenty středních škol. Rovněž se soutěžilo v osmi kategoriích výtvarných, kde  soutěžili žáci od mateřských škol ve dvou kategoriích a ve čtyřech kategoriích žáci od první třídy až po studenty středních škol  a dvou speciálních kategoriích K1 a K2, v níž soutěží děti a mládež s více tělesnými vadami do 18 let. Dále se soutěžilo také ve dvou kategoriích prací zpracovávaných digitální technikou, kdy letošní jednotné téma bylo „Bezpečný dům“.

Po úvodním přivítání následovalo předání cen v jednotlivých kategorií poslancem Parlamentu ČR za STAN Tomášem Dubským, Josefem Bidmonem, náměstkem starostky SH ČMS a starostou KSH Pardubického kraje, plk. Mgr. Alešem Černohorským, ředitelem Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje a dalšími hosty. Diplomy a dárky nebyly jedinou odměnou pro vítěze této soutěže, ale následovala další odměna v podobě nanuků a výborných koláčů. Pro všechny účastníky slavnostního vyhodnocení následovala ještě prohlídka „Afrického muzea“, které věnovalo účastníkům soutěže město Holice.

Závěrem patří velké poděkování Krajskému sdružení hasičů Pardubického kraje, Pardubickému kraji, městu Holice a OSH Pardubice, kteří poskytli ceny do soutěže a finanční příspěvek na tuto zdařilou akci. Další poděkování patří všem, kdo se podíleli na přípravě a organizaci tohoto vyhodnocení, a hlavně všem účastníkům, kteří se do soutěže zapojili.

Květa Bogapovová

vedoucí ORP KSH Pardubického kraje