Ve středu 12. 6. se uskutečnilo v našem okrese OSH Strakonice na stanici HZS Strakonice vyhlášení celostátní soutěže Požární ochrana očima dětí a mládeže. Pozvané děti se dostavily za doprovodu svých rodičů, učitelů a kamarádů k slavnostnímu předání medailí, diplomů a cen za své vyhodnocené práce. Nechyběla ani prohlídka HZS Strakonice, kterou si všichni velmi užili.

Do okresního kola přišlo 1300 prací ze 13 základních a mateřských škol a 9 SDH okresu Strakonice. 27 vybraných prací putovalo do krajského kola, které se konalo v Českém Krumlově. I na krajské úrovni měly některé práce našich dětí úspěch a umístily se na předních místech. Dokonce se dostaly do kola republikového, kde se digitální práce hasiček z SDH Vodňany umístila na prvním místě. Slavnostní vyhlášení celorepublikového kola bylo na hradě Bouzov, za doprovodu rodiny a zástupců našeho OSH.

Děvčatům, která reprezentovala své SDH a OSH Strakonice DĚKUJEME. Úplné zakončení letošního ročníku POODM v našem okrese se uskutečnilo 9. 7. v Domově Petra Mačkov, který se každoročně soutěže účastní.

Mgr. Denisa Matoušková – členka ORP při OSH Strakonice